Herstellen van corona

Met Chi Neng Qigong snel weer op de been: versterkende oefeningen voor ex-coronapatiënten

 

Het Chi Neng Instituut biedt via de bij haar aangesloten instructeurs kosteloze ondersteuning bij het herstel na corona met een gratis “snel weer op de been” pakket.
Dit gratis pakket bestaat uit  twee eenvoudige oefeningen  (6 min. en 11 min.) ter versterking van de longen en voor de opbouw van kracht en weerstand.

Je kunt bij mij dit gratis pakket aanvragen.  Je ontvangt bij de eerste fysieke of online les een zgn. ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen. Ik zal je online begeleiden. Zodra het kan volgt een fysieke les van 45 minuten, waarna men zelf dagelijks verder kan oefenen met audio en/of video.

Patiënten, fysiotherapeuten en artsen kunnen dit als een welkome aanvulling zien bij de revalidatiebehandeling.

Directeur Patricia van Walstijn: “Chi Neng Qigong, een afgeleide van het bekende Tai Chi, biedt specifieke longversterkende oefeningen. Al na enkele dagen dagelijkse beoefening merkt men verbetering. De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren na een introductie van een gecertificeerde instructeur.”

 


*Optimaal resultaat
Bij dagelijks (kort) oefenen wordt het immuunsysteem versterkt, verminderen stress en spanningsklachten, worden de hersenen gestimuleerd en wordt de functie van de organen verbeterd. Begin bij de oefening van 6 minuten en doe die drie maal per dag. Als dat goed gaat, kun je één van de drie oefeningen vervangen door de oefening van 11 minuten. Daarna kun je langzaam overstappen naar de oefening van 18 minuten.

De oefeningen
De diverse onderdelen van de oefeningen zorgen ervoor dat de hulpademhalingsspieren in de nek gaan ontspannen. Dat is nodig want deze hebben tijdens de ziekte overuren gemaakt. Je longen komen in beweging, waardoor ze gestimuleerd worden. De longvliezen, borstkas en de tussenribspieren worden opgerekt waardoor de doorstroom van bloed en de afvoer van lymfe verbetert.