Chinese Gym

Speciaal voor diegene die in beweging willen blijven, ook al gaat het fysiek niet meer zo vanzelfsprekend.

Doordat de oefeningen zacht en ontspannend zijn kom je helemaal tot rust en voel je je na de les heerlijk relaxt. Al je gewrichten en pezen beweeg je op een manier die zacht is, maar wel heel diepgaand. 

Ontspannen     rust in je hoofd        krachtig en soepel lichaam

In China is het heel normaal om iedere dag deze oefeningen te doen en ook zeker voor alle leeftijden. 
De oefeningen zijn vloeiend en eenvoudig om uit te voeren en voor iedereen toegankelijk. Of je nu in een rolstoel zit, achter een rollator loopt of nog goed ter been bent; bewegen kan en is erg belangrijk! En dit is een andere manier van bewegen dan de beweging die je krijgt bij bv. een fysiotherapeut of de traditionele yoga, waarbij fysiek meer van je gevraagd wordt.

Je leert een manier waarop nek en rug in beweging blijven zonder dat het pijnlijk is, belangrijk voor diegene die veel zitten. We doen oefeningen voor de gezondheid van je organen, oa je darmen optimaliseren en zorgen dat je longen genoeg ruimte krijgen. En vooral zorgen de oefeningen voor een goede doorstroming van heel je lichaam, daar krijg je energie van! 

Onderzoek onder senioren toont aan dat de lichamelijke en mentale vermogens verbeteren en de pijnklachten verminderen.

Ik vind het geweldig om te zien dat we de oefeningen allemaal samen doen en de stralende gezichten aan het eind van de les zeggen voor mij genoeg. Ik geniet er enorm van.