Lieselotte

Ik

Al enkele jaren heb ik de kracht van Chineng Qigong mogen ervaren. Sinds 2009 beoefen ik Chineng en sindsdien is er een wereld voor mij open gegaan. Een wereld die in mijn ogen klopt, een wereld vol schoonheid, een wereld die er altijd geweest is, maar ik zag hem niet.

Ik werd in 2007 moeder van een tweeling en dat was het moment dat ik niet meer kon ontkennen dat het bij mij totaal ontbrak aan energie. Tijd voor mezelf kon ik al helemaal niet toelaten. Ik was op zoek naar iets en gelukkig kwam ik in aanraking met Chineng Qigong.

Dit voelde meteen goed!

Naast de Chineng lessen ging ik ook thuis trainen. Al snel kreeg ik een enorme energieboost, maar dat niet alleen. Chineng geeft me kracht, inzichten, duidelijkheid en liefde. Het is een pure, zuiver vorm om jezelf te leren kennen. Maar voornamelijk heeft Chineng me laten zien dat het leven veel simpeler, logischer en eenvoudiger is dan ik dacht.

“In deze complexe wereld geef ik graag Chineng Qigong door, zodat we terug kunnen naar de eenvoud en weer de schoonheid van het leven te zien.”

Ik heb de kunstacademie gedaan en wat ik nu heel mooi vind is dat je net zo geraakt kunt worden door Chineng als door ’n mooi beeld, schilderij of door muziek.

Een kunstvorm vertaalt het binnenste van de ziel, de essentie van het leven en dat doet Chineng ook.

In 2008 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Chi Neng Qigong bij Dimphy van Alphen. De wekelijkse lessen en vooral de jaarlijkse vierdaagse trainingen hebben met zo laten zien wat Chi Neng Qigong is.
Ik wilde nog meer, me nog meer erin verdiepen en heb besloten om de opleiding te gaan doen. Inmiddels heb ik level 1, level 2 en een Kinder Chi Neng Qigong -certificaat en ben ik bezig met de level 3 opleiding. Deze laatste, level 3, is waanzinnig interessant, groots en heerlijk om te doen.

Door de jaren heen ben ik geïnspireerd door al mijn leraren in Chineng Qigong. Vooral Dimphy van Alphen heeft mij laten zien en laat me nog steeds zien, hoe groots en diep Chineng kan zijn.
De Chinese leraar Li Hongshi is voor mij een grote inspiratiebron. Hoe eenvoudig en zuiver hij de leer overbrengt is adembenemend. Hij vertaald Chineng naar het dagelijks leven. Eenvoudig, zuiver en hartverwarmend.
Afgelopen jaar heb ik workshops gevolgd van teacher Ooi. Ook weer ontzettend verdiepend. Teacher Ooi laat je vooral verdiepen in de “foundation exercises’; 3-CM en L-sitting.