Lieselotte

Sinds 2008 beoefen ik Chi Neng Qigong en deze praktijk heeft mijn leven op een bijzondere manier verrijkt. Chi Neng is niet alleen een vorm van beweging, maar een allesomvattende bewegingsleer die diep in de essentie van het leven raakt. Mijn ontdekkingsreis begon in 2007, toen ik moeder werd van een tweeling en merkte dat mijn energiepeil drastisch was gedaald. Ik zocht naar iets wat mijn energie kon herstellen en mijn aandacht werd getrokken naar Chi Neng Qigong.

De eenvoud en kracht van Chi Neng waren meteen voelbaar. Thuis trainen naast de wekelijkse lessen gaf me niet alleen een energieboost, maar opende ook de deur naar inzichten, duidelijkheid, en een diepere zelfkennis. Chi Neng heeft me laten zien dat het leven veel simpeler en eenvoudiger is dan ik ooit had gedacht.

Als afgestudeerde aan de kunstacademie zie ik de overeenkomst tussen Chi Neng en kunstvormen. Net zoals kunst het binnenste van de ziel en de essentie van het leven kan vertalen, doet Chi Neng dat ook op zijn eigen manier.

Mijn passie voor Chi Neng groeide en ik besloot de opleiding te volgen. Gedurende de jaren heb ik inspiratie opgedaan van verschillende leraren. Dimphy van Alphen was de eerste die me liet zien hoe groots en diep Chi Neng kan zijn. Dankzij haar heb ik Chi Neng leren kennen, doorgronden en ervaren. Jaarlijks volg ik de workshops van Teacher Li Hongshi, die voor mij dé Chinese leraar is. Zijn eenvoudige en zuivere overdracht van de leer heeft mij diep geraakt.

Workshops van inspirerende leraren, zoals teacher Ooi die mij de diepte van 3-CM en de L-sitting heeft laten ervaren, en teacher Wei met zijn krachtige unlimited Qiveld, hebben mijn begrip van Chi Neng verdiept. Onlangs heb ik deelgenomen aan een boeiende Taiji-ball workshop met teacher Ping.

Afgelopen jaar heb ik de opleiding Chi Neng Healing Coaching afgerond bij Arianne de Zwart, die op prachtige wijze de essentie van Chi Neng kan vertalen en laten voelen.

Chi Neng Qigong is voor mij niet slechts een oefening, maar een levensbasis waarop ik altijd kan leunen. Het verbindt, maakt sterk, voedt, en opent de deur naar het gebied van unlimited possibilities. Mijn voortdurende verdieping in Chi Neng is een persoonlijke reis die ik graag deel met anderen, omdat ik geloof in de kracht van deze bijzondere bewegingsleer.

Chi Neng geeft me kracht, inzichten, duidelijkheid en liefde. Het is een pure, zuiver vorm om jezelf te leren kennen. Maar voornamelijk heeft Chi Neng me laten zien dat het leven veel simpeler, logischer en eenvoudiger is dan ik dacht.